PATEK PHILIPPE 5330G-001

PATEK PHILIPPE 5330G-001 

 

La referència 5330G-001 marca una nova fita en la història de Patek Philippe. És el primer model de la marca amb hora universal i indicació de data. Els enginyers de la firma han aconseguit sincronitzar la data amb l’hora local sense que els privilegiats propietaris del rellotge hagin de tornar-lo a configurar. Un fet sense precedents. 

Per assolir aquest repte, han elaborat un moviment amb un sistema de doble disc dentat, que permet que la funció de calendari es coordini amb els canvis de fus horari automàticament. D’aquesta manera, en passar la mitjanit la data avança, i en creuar el meridià 180º, l’eix del canvi de data, retrocedeix. Aquest fet és particularment destacable perquè Patek Philippe ha pogut evitar que el mecanisme s’encalli si aquests dos canvis de data s’accionen al mateix temps. 

Tot això s’ha materialitzat en el calibre 240 HU C de corda automàtica, que consta de més de tres-cents components. El minirotor descentrat, que es pot apreciar gràcies a la caixa amb fons de cristall de safir, alimenta la càrrega del rellotge, que pot arribar a tenir una reserva de fins a  48 hores. El guilloché d’or de 22 quirats d’aquesta massa oscil·lant és una demostració més de l’atenció als detalls de la marca ginebrina.  

Patek Philippe ha assolit una nova proesa rellotgera, i l’ha vestit a l’alçada amb un disseny pur. La combinació del color blau-gris de l’esfera i l’or blanc de la caixa fa que el rellotge llueixi amb llum pròpia. Els índexs d’or blanc aplicats i facetats de tipus bastó marquen l’hora també de nit gràcies al revestiment blanc luminescent col·locat esmerçadament. 

L’anella de l’hora universal compta amb un sol i una lluna a les 12 i 24 hores respectivament, envoltada pel sistema de calendari assenyalat amb una agulla central transparent, el primer de la marca que funciona d’aquesta manera. 

Tot culminat per la corretja de pell de vedell, cosida a mà, de color blau-girs i motiu denim  i un tancament desplegable d’or blanc a conjunt amb la resta del rellotge.