Rolex i Wimbledon

Rolex va col·laborar per primera vegada amb Wimbledon el 1978. El torneig de tenis més antic del món no només és el temple del tenis sobre gespa i de l'esport original, sinó també un panteó on els atletes esdevenen llegendes.

Publicat el 01 de juliol, 2024

Rolex és el Rellotge Oficial i un dels socis més destacats de tots els principals tornejos. La col·laboració va néixer a Wimbledon el 1978, quan la marca va decidir involucrar-se en un esport que captivava el món com mai abans s’havia vist.

L'All England Lawn Tennis and Croquet Club, al sud-oest de Londres, ha acollit el torneig de Wimbledon des de la seva primera edició el 1877. Es tracta del torneig de tenis més antic del món, considerat la cúspide de l'esport i el màxim exponent del tenis en pistes de gespa.

Temple de la tradició del tenis

Sobre l'entrada dels jugadors a la pista central, la qual té una capacitat per a 15.000 espectadors, es llegeixen uns versos del poema "Si..." de Rudyard Kipling.

Si pots trobar-te
amb el Triomf i el Desastre
i tractar aquests dos impostors
de la mateixa manera

Rolex i Wimbledon

Aquests versos resumeixen la filosofia de l'esdeveniment, ja que, a Wimbledon, la grandesa de l'esport no rau únicament en la victòria, sinó en la humilitat i la perseverança dels campions.

Escenari de grans enfrontaments

Les intenses finals de Wimbledon a la pista central representen episodis extraordinaris de la història del tenis que perduren en la memòria. Les batalles èpiques entre tenistes com ara Rod Laver i John Newcombe, Björn Borg i John McEnroe, Chris Evert i Martina Navratilova, o Roger Federer i Rafael Nadal han quedat gravades en la llegenda de Wimbledon i del tenis mundial.

Aquest nivell d’excel·lència esportiva sense precedents es complementa perfectament amb l’ètica intrínseca de Rolex, que ha establert un vincle natural amb els principals esdeveniments del tenis.

Rolex i Wimbledon

Rolex i el tenis: una col·laboració de gairebé 50 anys

Rolex ha cultivat una relació especial amb el tenis que està profundament arrelada a una filosofia compartida: la cerca contínua de l'excel·lència, el desig de precisió i innovació, l'elegància del moviment, l'esforç infrangible, el respecte per la tradició i una motivació constant de desafiar els límits personals.

Al llarg dels anys, Rolex ha intensificat la seva implicació en l'esport fins a convertir-se en Premium Partner del tenis mundial, tant en la categoria masculina com en la femenina.

La marca dona suport a la majoria de les grans competicions, incloent-hi els quatre tornejos de Grand Slam®; les finals de temporada d’ATP i WTA; els prestigiosos tornejos ATP Masters i WTA 1000 i les competicions líders per equips a nivell internacional; la final de la Copa Davis i la Laver Cup.

Testimonials Rolex i Wimbledon

Entre els seus Testimonials, Rolex compta amb un gran nombre de campions de Wimbledon, com ara les llegendes del tenis Björn Borg i Chris Evert, Stefan Edberg, Garbiñe Muguruza, Angelique Kerber, Roger Federer, qui ostenta el rècord d'haver guanyat el torneig en la modalitat individual masculina vuit vegades, i la nova estrella, Carlos Alcaraz.

Les joves promeses, incloent-hi els membres de la família Rolex, Iga Świątek, Jannik Sinner i Coco Gauff, aspiren a unir-se a aquestes llegendes a la llista de guanyadors d’aquest venerable torneig.

Rolex i Wimbledon

Rolex i l’esport

Al llarg de les dècades, Rolex ha estat un fervent defensor de la cultura, l'arquitectura, l'exploració i la conservació del planeta. En el món de l'esport, ha forjat estrets vincles amb el tenis, el golf, l'hípica, l'esquí, la vela i l'automobilisme. Rolex col·labora amb els equips directius, les competicions i els esportistes -des dels campions consagrats fins a les joves promeses- adquirint compromisos duradors que perpetuen el futur d'aquestes disciplines i promouen l'excel·lència.

Rolex i Wimbledon

Rolex Datejust

Una data per recordar

Més informació