Les 24 hores de Le Mans

Els dies 15 i 16 de juny de 2024 tindrà lloc la 92a edició de les 24 Hores de Le Mans, una llegendària competició que celebra la resistència i exalta l'excel·lència de l'automobilisme, i de la qual Rolex n’ha estat el Rellotge Oficial des del 2001.

Publicat el 05 de juny, 2024

L’orgull d’una llarga història de curses èpiques

Inaugurada el 1923, les 24 hores de Le Mans constitueix la cursa d’automòbils més antiga i una de les més prestigioses del món. Le Mans és una cita ineludible per a les figures més destacades de l’automobilisme, que posa a prova la fiabilitat de les màquines alhora que la resistència física i mental dels pilots. En el Circuit de la Sarthe situat al nord-oest de França, de 13,6 quilòmetres, competeixen al voltant de 62 cotxes, cadascun d'ells amb equips formats per tres pilots, distribuïts en dos Prototip i un GT. L'equip guanyador és aquell que recorre la distància més llarga en 24 hores, al voltant de 5.300 quilòmetres. Rolex ha estat el Rellotge Oficial de la mítica cursa des de l’any 2001.

Les 24 hores de Le Mans

Innovació constant al llarg de les dècades

Des de la seva primera edició, aquest esdeveniment èpic ha servit per a provar els avenços més significatius de les tecnologies de l'automobilisme. Entre les fites més notables, destaquen la prova d'una nova superfície de carretera el 1922 (encara viable avui dia), les millores en matèria de seguretat, motors i aerodinàmica, així com el requisit, des del 2022, que tots els cotxes funcionin amb biocombustibles 100 % renovables. Un segle de progressos avalat per aquesta llegendària cursa de resistència. Els nous fabricants d'automòbils que competiran a la categoria superior el 2024, com ara Alpine, BMW i Lamborghini, posen de manifest la rellevància d'aquesta competició per a la indústria de l'automòbil.

Les 24 hores de Le Mans

Tom Kristensen, «Sr. Le Mans»

Tom Kristensen s’ha guanyat el seu sobrenom a pols: des del seu debut el 1997, ostenta el rècord de nou victòries a Le Mans, convertint-lo en el pilot amb més èxit en la història de la competició. El pilot danès és Testimonial Rolex des del 2010 i va guanyar el Campionat Mundial de Resistència de la FIA el 2013. En paraules seves: «Una victòria a Le Mans t'acompanya per sempre. Em sento orgullós i humil en reflexionar sobre el llegat d’aquesta cursa i el compromís de Rolex amb l’automobilisme. Junts formen la combinació perfecta: tots dos busquen l’excel·lència a través de la persistència, la innovació tècnica i l’activitat humana».

El Cosmograph Daytona: un premi singular

Els guanyadors de la categoria superior de les 24 Hores de Le Mans reben un Oyster Perpetual Cosmograph Daytona, gravat especialment per a l’ocasió. Aquest model és emblemàtic del savoir-faire de Rolex, i el seu disseny característic, tota una icona. Dotat d’un moviment dissenyat i fabricat íntegrament per la manufactura de Rolex, el Cosmograph Daytona brilla per la seva precisió cronomètrica i fiabilitat absoluta en qualsevol situació.

Les 24 hores de Le Mans

Rolex Cosmograph Daytona

El triomf de la resistència

Més informació